Головний зміст

meeting 4Сьогодні народні депутати розглянули Проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 02 червня 2016 року про прийняття за основу та в цілому проекту закону про судоустрій і статус суддів (№4734-П).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
За дану Постанову проголосували лише 72 народні депутати.
 
Проти висловилися 13 депутатів, 180 не голосували.
 
Ініціатива народних депутатів стосовно скасування Законопроекту про судоустрій і статус суддів полягає в наступному.
 
2 червня 2016 року Верховна Рада України на пленарному засіданні ухвалила рішення про прийняття за основу та в цілому проекту Закону про судоустрій і статус суддів (реєстраційний номер 4734).
 
Ухвалення цього рішення відбулося із грубими порушеннями вимог Регламенту Верховної Ради України, зокрема, статей 102, 113 та 114, а тому воно не може вважатися прийнятим відповідно до закону і підлягає скасуванню у передбачений Регламентом спосіб.
 
Зважаючи на наявне порушення регламентних норм, керуючись частиною 3 статті 48 Регламенту, народний депутат України Віктор Пинзеник звернувся до головуючого на пленарному засіданні із заявою про недотримання вимог Регламенту ВР України при розгляді й голосуванні зазначеного питання. Однак, у порушення частини 4 зазначеної статті головуючий невідкладних заходів для усунення наведених порушень не вжив.
 
Відповідно до ч. 1 ст. 48 Регламенту, рішення Верховної Ради можуть бути скасовані Верховною Радою до підписання відповідного акту Верховної Ради Головою Верховної Ради України.