Головний зміст

sud zbirМіністерство юстиції вже найближчим часом звернеться до Парламенту з ініціативою повністю cкасувати судовий збір для громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях і звертаються до українських судів, щоб отримати свідоцтво про народження. Про це  повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Враховуючи те, що цей порядок виправдав себе з точки зору практичного застосування і отримав позитивну рекомендацію ООН, ми прийняли рішення ініціювати перед українським Парламентом введення пільги щодо сплати судового збору. Міністерство юстиції вважає, що дана категорія справ є соціально чутливою і тому є всі підстави, щоб український Парламент звільнив таких громадян від сплати судового збору», - наголосив очільник Мін’юсту.
 
 
Він також поінформував присутніх, що Мін’юст продовжить запроваджувати аналогічні ініціативи і щодо інших актів цивільного стану.
 
 
«Ми зараз відпрацьовуємо механізм спрощеної реєстрації шлюбу для осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Ми хочемо забезпечити реєстрацію шлюбу таких громадян невідкладно за їхньою заявою до будь-якого РАЦСу по всій території України», - зазначив Міністр юстиції.
 
 
Водночас він повідомив, що за 3 місяці дії спрощеного порядку отримання реєстрації громадянського стану для жителів тимчасово окупованих територій легальні українські документи отримали майже 6 тис. громадян. При цьому, в Україні немає жодного регіону, де б наші співвітчизники не скористалися такою можливістю.