Головний зміст

662038 wwwtrhtyj 300
 
 
Рада суддів України оприлюднила документ, в якому вказані звернення суддів з приводу втручань в їх діяльність.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Таких звернень на період 2015-2106 рр. виявилося достатньо. Якщо  точніше - 90 звернень.
 
Від суддів Одеської області надійшло 9 звернень.  Скарги надходили зокрема від суддів Котовського міськрайонного суду Одеської області, Приморського районного суду м. Одеси, Малиновського районного суду м. Одеси  та Одеського апеляційного адміністративного суду.
 
Причинами звернень ставало здійснення тиску на суд та погрози відносно головуючого по справі, тиск на суд громадськими активістами та перешкоджання у здійснення правосуддя. Суддя Котовського міськрайонного суду звернулася до правоохоронних органів після того, як знайшла біля дверей своєї квартири бойову гранату.
 
Під втручанням розуміється вплив у будь-якій формі на суддю з метою перешкодити виконанню ним своїх службових обов'язків або добитися винесення неправосудного рішення. До конкретних форм впливу можна віднести: прохання, вказівку, загрозу, підкуп, критику судді в ЗМІ до вирішення конкретної справи в зв'язку з його розглядом, проведення пікетів, мітингів і т.п.
 
Судді неодноразово зверталися до ДСАУ з приводу забезпечення охорони судів, адже на сьогоднішній день 400 судів України належним чином не охороняються. З 673 судів, які на сьогоднішній день реально працюють, лише 150 судів охороняються цілодобово. 
 
Так, ДСАУ прийняла рішення про створення воєнізованої охорони, затвердила низку інших документів, однак коштів на підрозділи охорони досі не виділили.