Головний зміст

BE2Вчора  у парламенті було розглянуто проект постанови щодо скасування рішення Верховної Ради України про прийняття Закону, яким в Україні запроваджується інститут приватних виконавців. За таке рішення виступили 56 народних депутатів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Втім, варто зауважити, що в залі наразі знаходиться надто мало депутатів, тож голосування фактично від початку було приречено на поразку. Зокрема, як відзначив один з депутатів, на момент обговорення в залі знаходилось 159 народних депутатів.
 
Як зауважували депутати під час обговорення, справа не в тому поганий чи хороший певний Закон, хоча і до тексту депутати мали безліч зауважень, а в тому, що під час його прийняття було порушено низку вимог Регламенту - як стосовно винесення проекту на голосування, так і стосовно голосування за правки до документів.
 
Таким чином Закон про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів після його підписання головою ВР передадуть на підпис Президенту.
 
Також депутати розглянули проект постанови про скасування нової редакції Закону про виконавче провадження. Для його скасування у ВР також голосів не вистачило.