Головний зміст

fms v krymu poezdka krymchanina za granitsu po ukrainskomu pasportu obman sluzhby 47298 83Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Головою Сенату Парламенту Королівства Нідерланди Анкі Брукерс-Кноль, що здійснює перший в історії двосторонніх відносин офіційний візит в Україну.

 

 

 

 

 

 
 
Президент закликав голландських парламентарів до ефективних рішень для завершення Нідерландами процесу ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС. Він висловив впевненість, що результати квітневого референдуму в Нідерландах не стануть непереборною обставиною на цьому шляху.
 
Президент України також висловив надію на якнайшвидше завершення процесу ухвалення Європейським Союзом рішення щодо запровадження безвізового режиму для українських громадян.
 
«Україна виконала всі узгоджені критерії», - зазначив Петро Порошенко, наголосивши, що «це підтверджує і сама європейська сторона».
 
Глава держави також проінформував про кроки, які здійснює Україна у боротьбі з корупцією, реформуванні прокуратури та впровадженню судової реформи.
 
Співрозмовники обговорили також ситуацію на Донбасі. Петро Порошенко наголосив, що розраховує на подальшу солідарність і єдність Європейського Союзу у питанні підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України та продовження санкцій ЄС щодо Росії.
 
Президент також наголосив на необхідності посилення міжнародного тиску по відношенню до агресора з метою пришвидшення звільнення українських заручників на окупованих територіях та політичних в’язнів, які знаходяться в Росії.
 
Президент України та Голова Сенату Парламенту Нідерландів приділили увагу питанню розслідування катастрофи літака рейсу МН-17, збитого російськими бойовиками у липні 2014 року.