Головний зміст

1436706461 Lucenko«Фотографії, імена та прізвища, посади всього керівництва органів прокуратури Одещини: керівників обласного апарату і місцевих прокуратур, кількість яких складає приблизно чоловік 100», - заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко під час прес-конференції в рамках робочого візиту до м. Одеси та звернувся до новопризначеного прокурора Одеської області забезпечити цей процес. 
 
 
 
 
 
 
 
За його словами, їхні декларації про доходи, а також декларація доброчесності мають бути оприлюднені, і в разі відмови такі працівників мають бути звільнені.
 
На переконання Генерального прокурора, представники громадськості та всі, в кого є така інформація, можуть надавати відомі їм факти про те, що в цих деклараціях не відповідає дійсності.
 
Після цього підрозділ Петра Шкутяка перевірить вказану інформацію та передадуть її у внутрішню безпеку в установленому порядку. «Далі службове розслідування і очистка. Дуже розраховую на вашу допомогу в цьому питанні», - звернувся до присутніх Юрій Луценко.
 
За його словами, необхідність очищення прокуратури від корупції має об’єднати усіх. «Я дійсно зацікавлений в цьому і рука не дрогне перед будь-яким прізвищем на звільнення, в мене від Президента є повний карт-бланш на будь-які кадрові призначення і будь-які претензії з боку закону до будь-якого громадянина. Тому я прийшов на цю посаду, чітко розуміючи відповідальність і для себе особисто, і для країни», - запевнив він.
 
Як наголосив очільник Генеральної прокуратури, успіх виконання поставлених задач може дати можливість чесно дивитись людям в очі: «Я чітко відчуваю, що це остання можливість реалізуватися новій Україні, яка була закладена на Майдані і реформа прокуратури не повинна провалитися. Але для цього мені потрібні нові люди, які повірять у можливість Закону однакового для всіх – сам я справитися не зможу».