Головний зміст

image 25 1Міністерство юстиції затвердило порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Відповідні попередні акти, які регулювати ці питання, втрачають чинність.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідний порядок надання відомостей затверджено наказом Мін'юсту від 10.06.2016№1657/5.
 
До впровадження програмного забезпечення Реєстру, що забезпечуватиме формування та друк запитів на отримання відомостей з цього реєстру, такі запити подаються заявником шляхом заповнення бланка встановленої форми українською мовою друкованими літерами ручкою або за допомогою загальноприйнятих технічних засобів.
 
Згідно з порядком відомості з реєстру надаються у паперовій або електронній формах, що мають однакову юридичну силу та містять обов’язкове посилання на реєстр, крім документів, що містяться в реєстраційній справі та надаються у паперовій формі.
 
У паперовій формі надаються:
 
- виписка з реєстру, яка надається державним реєстратором територіального органу Мін'юсту;
- витяг з реєстру, який надається уповноваженою особою суб’єкта державної реєстрації (крім державного реєстратора Мін'юсту або його територіального органу), центру надання адмінпослуг, нотаріусом;
- документи, що містяться в реєстраційній справі відповідної юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної, фізичної особи – підприємця, які надаються державним реєстратором суб’єкта державної реєстрації, що відповідно до закону уповноважений зберігати реєстраційні справи у паперовій формі, шляхом виготовлення копій таких документів з проставлянням підпису та печатки державного реєстратора на кожній сторінці.
 
В електронній формі надаються:
 
- відомості з реєстру через портал електронних сервісів юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи;
- відомості з реєстру у форматі бази даних або в іншому форматі у режимі реального часу на підставі договорів, укладених з технічним адміністратором реєстру.
 
За надання відомостей з реєстру справляється плата у розмірі, встановленому Законом «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».
 
Виписка, витяг з реєстру у паперовій формі, витяг та інші відомості з реєстру в електронній формі надаються незалежно від місця зберігання реєстраційної справи в паперовій формі.
 
Такими, що втратили чинність, визнаються:
 
1) наказ Міністерства юстиції України від 31 липня 2013 року №1556/5 «Про затвердження Положення про порядок доступу судів загальної юрисдикції до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців»;
 
2) наказ Міністерства юстиції України від 31 березня 2015 року № 466/5 «Про деякі питання надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців».