Головний зміст

dsd21 червня 2016 року на розгляд Комітету ВРУ з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України надано для ознайомлення Законопроект про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ініціатором законопроекту виступила народний депутат Оксана Сироїд.
 
Законопроект вносить зміни до статті 107 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», додаючи положення про те, що «законопроект вважається відхиленим, якщо Голова Верховної Ради України не підписав такий законопроект протягом сесії, на якій такий законопроект був прийнятий».
 
Метою законопроекту є створення механізму, відповідно до якого законопроект, прийнятий Верховною Радою України, але не підписаний Головою Верховної Ради України протягом сесії, на якій такий законопроект був прийнятий, матиме наслідком відхилення такого законопроекту. Це створить обмежену конкретним періодом часу юридичну визначеність щодо законопроектів, які приймає Верховна Рада України та не дозволить Голові Верховної Ради України блокувати рішення, підтримані парламентом. Водночас, члени парламенту матимуть можливість повторно ініціювати законопроект, не підписаний Головою Верховної Ради, на наступній сесії. За нинішніх обставин народні депутати України в разі непідписання Головою Верховної Ради України прийнятого Верховною Радою України закону, позбавлені такої можливості.