Головний зміст

32588Питання реформування системи пенсійного забезпечення сьогодні перебували у центрі уваги під час зустрічі Міністра соціальної політики Андрія Реви та фахівців Міністерства із представниками Світового банку.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Зокрема, Андрій Рева наголосив, що пенсійна реформа належить до розряду питань національної безпеки – людям мають бути зрозумілими її загальні правила. ”Найкраще працює та модель, котра близька людям ментально”, - зауважив Міністр.
 
Зі свого боку представники Світового банку зазначили, що вони прагнуть не лише проаналізувати ключові проблеми нинішньої пенсійної системи України, не лише окреслити власне бачення причин погіршення загальної ситуації у цій сфері, а й запропонувати, на їх погляд, можливі варіанти та гіпотетичні моделі майбутньої пенсійної реформи в Україні, а також  заходи для поліпшення стану системи загалом. 
 
Так, наприклад, старший економіст, фахівець Світового банку із питань соціального захисту та праці Олексій Случинський переконаний, що ця реформа  повинна зберегти та зміцнити страхову пенсійну систему в Україні. Також він підкреслив, що саме  зараз в Україні є  унікальна можливість перейти на нову формулу страхової пенсії.
 
Сторони домовилися про наступну зустріч через два тижні, де представники Світового банку представлять власні позиції щодо пенсійної реформи у цифрах, розрахунках і графіках, аби разом з фахівцями Міністерства напрацювати чіткі пропозиції та подальші дії.