Головний зміст

sud reforma0ne0nado ukr 28 03 201621 червня 2016 року відбулося засідання дисциплінарної секції Вищої ради юстиції. У ньому взяли участь члени дисциплінарної секції: А.Лесько, О.Муравйов, В.Комков, І.Мамонтова, В.Нежура, А.Мірошниченко, А.Бойко, П.Гречківський. Відповідно до розпорядження Голови Вищої ради юстиції до роботи дисциплінарної секції залучено членів секції Вищої ради юстиції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад О.Маловацького, М.Гусака.
 
 
 
 
 
 
За результатами розгляду питань порядку денного під час засідання секції оголошено такі висновки:
 
1. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за заявами Сімонова М.Г. та заступника прокурора Харківської області Стратюка О.М., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти ухвалу про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Червонозаводського районного суду міста Харкова МІНДАРЬОВОЇ Марини Юріївни.
 
2. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Гусаком М.Б. за заявами Лугової О.М. від 9 грудня 2014 року та прокурора Печерського району міста Києва Волошина Р.Ф. від 12 грудня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти ухвалу про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Печерського районного суду міста Києва ЦАРЕВИЧ Оксани Ігорівни.
 
3. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Гусаком М.Б.за заявою Нужненка С.М. від 29 листопада  2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти ухвалу про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва МАЛІНОВСЬКОЇ Валентини Миколаївни.
 
4. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Маловацьким О.В. за заявами голови Громадської спілки «Українська спілка автомайдан» Михайловського А.В. та прокуратури Кіровоградської області, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Голованівського районного суду Кіровоградської області ГУТА Юрія Олексійовича.
 
5. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Маловацьким О.В. за заявою голови Громадської спілки «Українська спілка автомайдан» Михайловського А.В., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти ухвалу про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Борівського районного суду Харківської області ФЕДЧЕНКА Володимира Миколайовича.
 
6. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Маловацьким О.В. за заявами голови Громадської спілки «Українська спілка автомайдан» Михайловського А.В., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти ухвалу про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Вишгородського районного суду Київської області КУПРІЄНКА Сергія Ісаковича.
 
7. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мірошниченком А.М. за заявами Олійника Д.В., заступника голови політичної партії «Демократичний альянс» Черкасенка М.Л., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення без розгляду вказаних заяв в частині судді Печерського районного суду міста Києва КІРЄЄВА Родіона Володимировича; прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Дніпровського районного суду міста Києва МАРЦИНКЕВИЧА Віталія Анатолійовича, Солом’янського районного суду міста Києва КАЛІНІЧЕНКО Олени Борисівни, апеляційного суду міста Києва КОВАЛЬ Світлани Миколаївни; роз’єднати провадження за заявою Олійника Д.В. шляхом виділення з нього провадження в частині щодо судді Солом’янського районного суду міста Києва КУШНІР Світлани Іванівни і об’єднати його з провадженням щодо судді КУШНІР С.І. за заявою Генеральної прокуратури України, яка знаходиться у провадженні члена Вищої ради юстиції Малашенкової Т.М.; роз’єднати провадження за заявою Олійника Д.В. шляхом виділення з нього провадження в частині щодо судді Окружного адміністративного суду міста Києва КУЗЬМЕНКА Валерія Анатолійовича і об’єднати його з провадженням щодо судді КУЗЬМЕНКА В.А. за заявою Середи М.Л., яка знаходиться у провадженні члена Вищої ради юстиції Малашенкової Т.М.; роз’єднати провадження за заявою Олійника Д.В. шляхом виділення з нього провадження в частині щодо судді Харківського окружного адміністративного суду ІЗОВІТОВОЇ-ВАКІМ Олени Василівни і об’єднати його з провадженням щодо судді ІЗОВІТОВОЇ-ВАКІМ О.В. за заявами Середи М.Л., Лісічкіна Є.С., прокуратури Харківської області, які знаходяться в провадженні члена Вищої ради юстиції Гусака М.Б.; роз’єднати провадження за заявою Олійника Д.В. шляхом виділення з нього провадження в частині щодо суддів апеляційного суду міста Києва СІТАЙЛО Олени Миколаївни, ФРИЧ Тетяни Вікторівни, ЮРДИГИ Ольги Степанівни, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ МІЩЕНКА Станіслава Миколайовича, ЄЛФІМОВА Олександра Васильовича, САХНА Романа Івановича в самостійне провадження; роз’єднати провадження за заявою Олійника Д.В. шляхом виділення з нього провадження в частині щодо суддів апеляційного суду міста Києва ЄФІМОВОЇ Ольги Іванівни, БАРТАЩУК Людмили Вікторівни, БЕЦЯ Олександра Вадимовича і об’єднати його з провадженням щодо судді Кушнір С.І. за заявою Генеральної прокуратури України, яка знаходиться в провадженні члена Вищої ради юстиції Малашенкової Т.М.
 
8. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Нежурою В.А. за заявою Закревської Є.О. від 9 грудня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення без розгляду заяви Закревської Є.О. стосовно судді Оболонського районного суду міста Києва ШВАЧАЧ Юлії Олександрівни.
 
9. Секція відклала розгляд дисциплінарної справи, відкритої за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Святошинського районного суду міста Києва БОРДЕНЮКА Володимира Васильовича, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.
 
10. Секція відклала розгляд дисциплінарної справи, відкритої за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Голосіївського районного суду міста Києва ШЕВЧЕНКО Тетяни Миколаївни.
 
11. Розглянувши дисциплінарну справу, відкриту за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання про звільнення ВОЛОКІТІНОЇ Наталії Борисівни з посади судді Шевченківського районного суду міста Києва за порушення присяги.
 
12. Розглянувши дисциплінарну справу, відкриту за заявою заступника прокурора Оболонського району міста Києва Т.Мороза від 12 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання про звільнення ЛУЦЕНКА Олександра Миколайовича з посади судді Оболонського районного суду міста Києва за порушення присяги.
 
13. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргою Чернова С.В. від 20 листопада 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ЧЕРНЕНКО Віри Анатоліївни.
 
14. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргою Азарова І.О. від 14 листопада 2012 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ЛЕСЬКО Алли Олексіївни, вказану скаргу в частині стосовно судді Святошинського районного суду міста Києва КРИВОВ’ЯЗА Андрія Петровича направити до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
 
15. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргою Музики Н.П. від 28 квітня 2014 року стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ГОНЧАРА Віталія Петровича, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення вказаної скарги без розгляду.
 
16. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за заявою Паньківа Р.Ю. від 18 серпня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ АМЕЛІНА Вячеслава Івановича.
 
17. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за заявою Паньківа Р.Ю. від 2 вересня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ІВАНЕНКО Юлії Геннадіївни.
 
18. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргою Шевченка М.М. від 24 березня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ САХНА Романа Івановича, КВАСНЕВСЬКОЇ Наталі Дмитрівни, КУЛЬБАБИ Василя Миколайовича, ПОЙДИ Миколи Федоровича, а вказану скаргу в частині суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ЛИТВИНОВА Олександра Миколайовича, ОРЛОВОЇ Світлани Олександрівни залишити без розгляду.
 
19. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М.  за заявою Прокоф’єва В.П. від 12 травня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ КАРПЕНКО Світлани Олексіївни.
 
20. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Гречківським П.М. за скаргою Орєхової А.П., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ КУЗНЄЦОВА Віктора Олексійовича.
 
21. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Гречківським П.М. за скаргою Кравця Ю.Г. стосовно судді Вищого адміністративного суду України МИРОНЕНКА Олександра Власовича, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення вказаної заяви без розгляду.
 
22. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Гречківським П.М. за скаргою Аніпка В.А., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ МАКАРЧУКА Михайла Андрійовича.
 
23. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за скаргою товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями «АВТ Баварія» від 14 квітня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого господарського суду України ПЛЮШКА Ігоря Анатолійовича.
 
24. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за заявою Паньківа Р.Ю. від 8 жовтня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ АМЕЛІНА Вячеслава Івановича.
 
25. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за скаргою державного підприємства «Антрацит» від 10 червня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ПАРІНОВОЇ Ірини Костянтинівни.
 
26. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за  скаргою Кравця Ю.Г., який діє в інтересах Гуравського О.А., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого адміністративного суду України ЧЕРПІЦЬКОЇ Людмили Тимофіївни.
 
27. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за скаргами публічного акціонерного товариства «Райффайзен Банк Аваль», секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти ухвалу про відкриття дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого адміністративного суду України ДОНЦЯ Олександра Євгеновича, МОРОЗА Валентина Федоровича, а вказані скарги в частині стосовно судді Вищого адміністративного суду України ЛОГВИНЕНКА Андрія Олександровича залишити без розгляду.
 
28. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за скаргою Марченка М.І. від 20 серпня 2014 року, поданою в інтересах Іващенко О.О., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого адміністративного суду України МОЙСЮКА Миколи Івановича.
 
29. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за заявами Корєня М.М. від 17 та 30 серпня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ПОПОВИЧ Олени Вікторівни.
 
30. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за заявою Костюминської Т.І. від 27 квітня 2015 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ МАЛЯРЕНКА Артема Васильовича.
 
31. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за скаргою Бандурка В.А. від 18 березня 2015 року та заявою Бандурка В.А. і Бандурко О.Б. від 15 червня 2015 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ЖИВОТОВА Геннадія Олексійовича, ПУЗИРЕВСЬКОГО Євгена Борисовича, КРЕЩЕНКА Анатолія Миколайовича.
 
32. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за зверненнями Лиса В.Т. від 11 та 23 вересня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ТКАЧУКА Олега Степановича, ВИСОЦЬКОЇ Валентини Степанівни, ДЕМ’ЯНОСОВА Миколи Власовича, КАФІДОВОЇ Олени Василівни, ФАЛОВСЬКОЇ Ірини Миколаївни.
 
33. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за скаргою Мінайлової Л.М. від 30 квітня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ЛЕСЬКО Алли Олексіївни.
 
34. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за заявою Меліш О.О., поданою представником Грушіною І.А., від 19 серпня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ МАКАРЧУКА Михайла Андрійовича, ЛЕВАНЧУКА Андрія Олексійовича, МАЗУР Лідії Михайлівни, ЮРОВСЬКОЇ Галини Валентинівни, вказану заяву в частині стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ НАГОРНЯКА Володимира Анатолійовича залишити без розгляду, стосовно судді Ірпінського міського суду Київської області КУХЛЕНКА Дмитра Сергійовича направити до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
 
35. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Нежурою В.А. за скаргою Баляна А.С. від 18 березня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ЛЕСЬКО Алли Олексіївни.