Головний зміст

Verkhovna Rada main session hall 1У Верховній Раді зареєстровано Законопроект № 4814 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо запровадження інституту відводу судді, суду та інших учасників процесу).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ініціатори законопроекту зазначають, що наразі питання відводу судді в адміністративному процесі не врегульовано. Це питання пропонується вирішити за аналогією Кримінального процесуального кодексу України, оскільки КУпАП не передбачає відповідних дій щодо інституту відводу, що на думку нардепів є юридично не правильно.
 
Законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, доповнивши його статтями 286 – 286-6. передбачивши обставини, порядок та підстави, що виключають участь судді, суду, захисника та інших учасників процесу, в справі про адміністративні правопорушення.
 
Клопотання про відвід судді, секретаря судового засідання, перекладача, експерта, спеціаліста, захисника, представника, законного представника потерпілого повинно розглядатися в порядку, встановленому Кодексом України про адміністративні правопорушення (КУпАП).