Головний зміст

sudi22 червня 2016 року відбулося засідання секції Вищої ради юстиції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У ньому взяли участь члени Вищої ради юстиції, які входять до складу секції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад: О.Маловацький, І.Бенедисюк, Н.Волковицька, А.Олійник, М.Гусак. Відповідно до розпорядження Голови Вищої ради юстиції до роботи секції залучено члена дисциплінарної секції Вищої ради юстиції А.Мірошниченка. За результатами розгляду питань порядку денного секція дійшла таких висновків:
 
1. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання Президентові України щодо призначення НІКОЛАЄНКА Івана Івановича на посаду судді господарського суду Запорізької області вперше.
 
2. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення у зв’язку з поданням заяв про відставку:
 
1. Кірсанової Лідії Іванівни – з посади судді апеляційного суду Харківської області.
2. Кочана Володимира Мартиновича – з посади судді Вищого адміністративного суду України.
3. Тарасенко Лідії Іванівни – з посади судді Красноградського районного суду Харківської області.
4. Цілюрика Віктора Петровича – з посади судді апеляційного суду Харківської області.
5. Мурашка Михайла Івановича – з посади судді Новозаводського районного суду міста Чернігова.
6. Павленко Людмили Миколаївни – з посади судді Київського районного суду міста Донецька.
7. Скрипника Володимира Федоровича – з посади судді Жашківського районного суду Черкаської області.
8. Зайцевої Ірини Володимирівни – з посади судді господарського суду Сумської області.
9. Рудченка Сергія Григоровича – з посади судді Київського апеляційного господарського суду.
10. Шинкаря Андрія Олександровича – з посади судді Броварського міськрайонного суду Київської області.
 
3. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення у зв’язку з досягненням шістдесяти п’яти років
 
1. Водолажської Наталії Семенівни – з посади судді Харківського апеляційного адміністративного суду.
2. Міщука Миколи Степановича – з посади Київського апеляційного адміністративного суду.
 
4. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення без розгляду повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про досягнення шістдесяти п’яти років суддею Верховного Суду України СЕНІНИМ Юрієм Леонідовичем.
5. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення без розгляду рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 18 листопада 2015 року № 3285/дп-15 в частині щодо внесення подання про звільнення судді апеляційного суду міста Києва БЕЦЯ Олександра Вадимовича з посади за порушення присяги та внести подання Президентові України про звільнення судді Шевченківського районного суду КОЗЯТНИК Людмили Григорівни з посади за порушення присяги.
6. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення без розгляду рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 9 лютого 2016 року щодо внесення подання про звільнення судді Дарницького районного суду міста Києва НАБУДОВИЧ Ірини Олександрівни з посади за порушення присяги.