Головний зміст

image2Під час засідання 23 червня 2016 року Вища рада юстиції розглянула матеріали щодо внесення подань про звільнення суддів з посад за загальними обставинами. За результатами розгляду Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення у зв’язку з поданням заяв про відставку таких суддів:
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Безуматова Михайла Вікторовича – з посади судді Олександрівського районного суду Кіровоградської області;
  • Бобровського Валерія Васильовича, Гальянової Ірини Григорівни, Задніпровського Олега Олексійовича – з посад суддів апеляційного суду Харківської області;
  • Зайця Володимира Степановича, Ліпського Дмитра Володимировича – з посад суддів Вищого адміністративного суду України;
  • Лугової Наталії Петрівни – з посади судді господарського суду Сумської області;
  • Мартиненка Олександра Васильовича – з посади судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду;
  • Шевченко Вікторії Валентинівни – з посади судді апеляційного суду Харківської області;
  • Павлюченка Сергія Васильовича – з посади судді Лозівського міськрайонного суду Харківської області;
  • Парінової Ірини Костянтинівни – з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.
Водночас ВРЮ залишила без розгляду заяви Шапки Володимира Васильовича про звільнення з посади судді апеляційного суду Луганської області та Очеретного Сергія Степановича про звільнення з посади судді апеляційного суду Харківської області у відставку, оскільки зазначені судді надіслали заяви про відклик раніше поданих заяв про звільнення з посад у відставку.
 
Крім того, Рада відклала розгляд питання про внесення подання про звільнення Маслія Володимира Івановича з посади судді Вищого адміністративного суду України у зв’язку з поданням заяви про відставку.
 
ВРЮ вирішила внести подання Президенту України про звільнення Бундукова Сергія Васильовича з посади судді Антрацитівського міськрайонного суду Луганської області за власним бажанням.
 
Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення Кравчука Віктора Оксентійовича з посади судді господарського суду Волинської області та Тертичного Віталія Григоровича з посади судді Львівського окружного адміністративного суду у зв’язку з досягненням шістдесяти п’яти років.
 
Рада зупинила розгляд повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про досягнення суддею апеляційного суду міста Києва Лук’янець Любов’ю Федорівною шістдесяти п’яти років до прийняття Верховною Радою України рішення за поданням Вищої ради юстиції про звільнення вказаної судді з посади у зв’язку з неможливістю виконувати свої повноваження за станом здоров’я.
 
ВРЮ залишила без розгляду повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про досягнення суддею Алуштинського міського суду Автономної Республіки Крим Скісовим Євгеном Михайловичем шістдесяти п’яти років, оскільки 19 квітня 2016 року Верховною Радою України його звільнено з посади судді у зв’язку з порушенням присяги.