Головний зміст

88aec6b547a9ddfc2c950882Мінсоцполітики нагадує осовні положення порядку нарахування та призначення субсидій.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1. Кому призначається субсидія:
 
Субсидія призначається одному із членів сім’ї, який зареєстрований у житловому приміщенні. Субсидія також може бути призначена особам, які орендують житло на підставі договору найму (оренди) житла.
Право на отримання житлових субсидій мають сім’ї, у яких розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами перевищують розмір визначеного обов’язкового платежу.
 
2. Куди подаються документи:
 
З питання призначення житлової субсидії необхідно звернутися до органу  соціального захисту населенняза місцем реєстрації.
 
У сільській місцевості приймання заяв з необхідними документами для призначення субсидій здійснюютьуповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських і селищних рад.
 
3. Перелік документів для призначення житлової субсидії:
  • Заява (за встановленою формою;
  • Декларація про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у  житловому приміщенні.
4. Порядок розрахунку обов’язкового платежу:
  • розраховується середньомісячний дохід сім’ї на одну особу за попередні 6 місяців (сукупний дохід сім’ї за попередні 6 місяців ділиться на кількість осіб, які входять до її складу, та ще на 6 місяців);
  • визначається обов’язковий відсоток платежу (середньомісячний дохід на одну особу ділиться на прожитковий мінімум ( з 1 травня 2016 року  – 1399 грн) і на базовий коефіцієнт 2, після чого множиться на базовий коефіцієнт 15%);
  • розраховується розмір обов’язкового платежу (обов’язковий відсоток платежу множиться на середньомісячний сукупний дохід сім’ї).
5. Розмір субсидії:
 
Субсидія  =  розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг -  розмір обов’язкового  платежу