Головний зміст

confideaВища рада юстиції під час засідання 23 червня 2016 року розглянула повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 23 травня 2016 року № 18-3916/16 про те, що вирок Ленінського районного суду міста Миколаєва від 5 серпня 2014 року, ухвалений стосовно Крюковського Олега Анатолійовича, набрав законної сили, що відповідно до вимог статті 117 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» є підставою для звільнення його з посади судді Каховського міськрайонного суду Херсонської області.
 
 
 
 
 
Як повідомила доповідач із зазначеного питання – член ВРЮ Алла Олійник, під час перевірки відомостей щодо наявності підстав для звільнення судді з посади встановлено таке.
 
Вироком Ленінського районного суду міста Миколаєва 5 серпня 2014 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Миколаївської області від 28 жовтня 2014 року, Крюковського О.А. визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 15 (замах на злочин), пунктами першим та другим частини другої статті 115 (умисне вбивство), частиною першою статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та призначено йому покарання у виді семи років позбавлення волі.
 
На підставі статті 54 Кримінального кодексу України позбавлено Крюковського О.А. кваліфікаційного класу судді.
 
Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 15 березня 2016 року вирок Ленінського районного суду міста Миколаєва 5 серпня 2014 року та ухвалу апеляційного суду Миколаївської області від 28 жовтня 2014 року залишено без змін, а касаційну скаргу Крюковського О.А. – без задоволення.
 
Згідно з пунктом 6 частини п’ятої статті 126 Конституції України суддя звільняється з посади органом, що його обрав або призначив, у разі набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього.
 
Вища рада юстиції шляхом таємного голосування прийняла рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення Крюковського О.А. з посади судді Каховського міськрайонного суду Херсонської області у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього.