Головний зміст

1346603169 kak samostoyatelno zaschischatsya v sude 1Суддя Верховного суду України Олександр Прокопенко під час Одеського міжнародного судового форуму зазначив, що судді ВСУ підтримують запровадження в Україні триланкової судової системи. Однак, той факт, що він фактично буде включати в себе 4 самостійних суди, може призвести до труднощів в організаційній єдності між підрозділами суду. Щоб уникнути колізій, слід внести зміни до процессуального законодавства.
 
 
 
 
 
«Статус ВСУ є незмінним, процедури ліквідації Конституцією не передбачено. Звільнення всіх суддів суперечить Висновкам Венеціанської комісії», - наголосив Олександр Прокопенко.
 
Також судя ВСУ зазначив, що створення антикорупційного суду та суду з питань інтелектуальної власності ускладнить систему судоустрою. Такі спеціалізації можна вести в будь-якому суді.
 
«В новому Верховному суді передбачено створення Великої палати, тому слід утворити ще палати із розгляду кримінальних, цивільних та адміністративних справ. А ми фактично під дахом Верховного Суду України створюємо 4 самостійних суди», - підсумував судя ВСУ.