Головний зміст

набуДетективами Національного антикорупційного бюро України спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури виявлено корупційну схему керівництва Державної санітарно-епідеміологічної служби, метою якої було заволодіння бюджетними грошовими коштами під виглядом виділення премій до Дня медичного працівника України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідно до вказаної схеми, керівник Держсанепідслужби України надав злочинну вказівку ряду директорів відповідних державних обласних установ, згідно із якою останнім та їх заступникам буде виплачено премію до Дня медичного працівника у розмірі двох місячних посадових окладів, один з яких вказані особи можуть залишити собі, а інший повинні передати йому.
 
У четвер, 30 червня, детективами проведено 44 обшуки у 20 областях України, за результатами яких затримано двох керівників центрального апарату Державної санітарно-епідеміологічної служби України, які були організаторами злочинної схеми. Також вирішується питання про затримання ряду керівників обласних установ, котрі брали у ній участь.