Головний зміст

kuleba apuУповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба провів робочу зустріч із заступником Голови Національної поліції України – керівником апарату Костянтином Бушуєвим та працівниками Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України.  Учасники зустрічі обговорили хід реформи Національної поліції в частині, що стосується забезпечення та дотримання прав дітей та попередження злочинності серед неповнолітніх.
 
 
 
 
 
 
 
Зокрема, Уповноважений Президента з прав дитини звернув увагу на недостатній рівні підготовки працівників Національної поліції в роботі з дітьми.
«Реагуючи на звернення громадян, мені доводиться зіштовхуватись із ситуаціями, коли поліцейські не завжди можуть професійно оцінити ситуацію, зреагувати та допомогти дитині. Тому я вважаю, що завдання номер один на сьогодні – це навчання працівників Національної поліції, насамперед – патрульних поліцейських та дільничних інспекторів. Крім того, мають бути чітко окреслені функції органів поліції усіх рівнів в роботі із дітьми», - зазначив Микола Кулеба.
 
 
Також протягом зустрічі було обговорено загальний стан криміногенної ситуації в дитячому середовищі, організацію роботи щодо розшуку дітей, які зникли безвісти, проблеми втягування дітей у злочинну діяльність, захист дітей, які стали свідками та жертвами злочинів.
Так, станом на сьогодні, в розшуку перебуває 88 дітей. За 5 місяців 2016 року 3 582 дитини постраждали від злочинів. Однак, за словами Уповноваженого, ці цифри не завжди відповідають реальній ситуації.