Головний зміст

скачанные файлыЗареєстровано законопроект щодо    уточнення   суб’єктів, на яких не поширюється дія закону «Про державну службу».
 
 
 
 
 
 
  
       Народний депутат України Левченко Ю.В. зареєстрував у ВРУ законопроект про внесення змін до Закону України "Про державну службу" (щодо уточнення суб'єктів, на яких поширюється дія закону)
Законопроектом пропонується пункт 11 частини 3 статті 3 Закону України «Про державну службу»  викласти у новій редакції, відповідно до якої дія цього закону не поширюватиметься на депутатів місцевих рад, посадових осіб місцевого самоврядування, голів районних в місті Києві державних адміністрацій у разі утворення районних в місті Києві рад.
 Відповідно до частини 3 статті 11 Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ»  у разі утворення районної в місті  Києві  ради  на  посаду 
голови  районної в місті Києві державної адміністрації Президентом 
України призначається особа,  яка обрана головою районної у  місті 
Києві ради. У разі   неутворення  районної  у  місті  Києві  ради  голова 
районної у місті Києві державної  адміністрації  призначається  на 
посаду  та звільняється з посади Президентом України відповідно до 
Конституції України
Стаття 3 Закону України «Про державну службу» визначає перелік осіб на яких не поширюється його дія. До даного переліку не включено голів районних в місті Києві державних адміністрацій у разі утворення районних в місті Києві  рад, що є прогалиною в законодавстві.
Так, відповідно до частини 2 статті 5 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» у містах з районним поділом за рішенням територіальної громади міста або міської ради відповідно до цього Закону можуть утворюватися районні в місті ради. Районні в містах ради утворюють свої виконавчі органи та обирають голову ради, який одночасно є і головою її виконавчого комітету.
Таким чином, районні у містах ради, а також їх виконавчі органи (у тому числи районі в місті Києві державної адміністрації) входять до системи місцевого самоврядування. Зважаючи на вищевикладене, голови районних в місті Києві державних адміністрацій у першу чергу  є посадовими особами місцевого самоврядування та відповідно на них не може поширюватись дія Закону України «Про державну службу».