Головний зміст

72745Єдина інформаційна база даних про внутрішньо переміщених осіб, власником і адміністратором якої є Міністерство соціальної політики,буде введена в повну промислову експлуатацію до кінця липня цього року.
 
 
 
 
 
 
 
 
Система є інструментом уніфікованого і оперативного обліку даних про внутрішньо переміщених осіб і допомогу, що спрямовується на задоволення їх потреб. Завдяки своїм технічним характеристикам система повинна вирішити проблему запобігання випадків одночасного подання ВПО заявок на допомогу в декількох районах або областях України, повідомили в Мінсоцполітики.
Крім того, система дає можливість ВПО переглядати через власний електронний кабінет актуальні пропозиції щодо можливої ​​допомоги від волонтерів та волонтерських організацій, а останнім - залишати в системі інформацію про наявність у них допомоги і категорій осіб, яким вона адресується.
Розгорнуті сервіси системи істотно поліпшать взаємодію ВПО, держорганів соціального захисту, недержавних громадських організацій, що займаються проблемами ВПО.