Головний зміст

revaУряд готує пакет законопроектів щодо суттєвого реформування системи оплати праці,  які дозволять підвищити соціальні стандарти і покращити матеріальне становище українців. У вересні вони разом із проектом Державного бюджету на 2017 рік будуть подані до Верховної Ради України. Про це за результатами зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із представниками Федерації професійних спілок України, повідомив Міністр соціальної політики Андрій Рева.
 
 
 
 
 
Мова йде перш за все про підвищення мінімальної зарплатні й детінізації фонду заробітної плати.
 
 
«Тіньова економіка сьогодні складає 40% ВВП України, це майже 200 млрд. грн. Якщо ми детінізуємохоча б 10%, економіка запрацює, що у свою чергу вплине на підвищення соціальних стандартів українців», - зауважив Андрій Рева.
 
 
За його словами, підвищення тарифів – стало лакмусовим папірцем, що в нашій країні, за розрахунками Мінсоцполітики, майже 9 із 15 мільйонів домогосподарств потребують державної допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг.
 
 
«Це вирок тій соціально-економічній політиці, яка проводилася в Україні протягом останніх 25 років. Всі попередні Уряди боролися з тарифами, а ми вважаємо, що потрібно боротися із бідністю – напрацьовувати дієві рішення, які дадуть змогу підвищувати заробітні плати, пенсії, щоб, як кажуть нам профспілки, європейські тарифи відповідали європейському рівню оплати праці»,наголосив голова Мінсоцполітики.
 
 
Він повідомив, що сьогодні Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення доопрацювати, з урахуванням вимог, які сьогодні передали профспілки, Генеральну тарифну угоду.
 
 
«Найближчим часом вона буде доопрацьована, ми зможемо її підписати, а найголовніше – реалізувати. У нас з профспілками є різне бачення багатьох аспектів, але ми одностайні в тому, що результати соціального діалогу мають впливати на покращення життя українців», - резюмував Андрій Рева.