Головний зміст

15923Київський районний суд міста Одеси виніс рішення, яким задовольнив позовні вимоги інваліда про визнання недійсним договору дарування квартири. Суд апеляційної інстанції залишив рішення в силі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Але, як виявилося пізніше, відповідачка встигла відчужити дане житло, подарувавши його іншій особі.
Рішенням Київського районного суду м.Одеси  від 5 липня 2016 року задоволено другий позов інваліда про витребування майна від добросовісного набувача.
Позивач у 1967 році отримав травму, через яку пересувається на інвалідному кріслі, є інвалідом 2 групи безстроково.
У 2000 році на став власником окремої квартири , в якій став проживати сам.
У січні 2002 року позивач познайомився з відповідачкою та між ними склались дружні стосунки.
Позивач у 2002 році з 22 квітня по 22 травня проходив стаціонарне лікування в нейрохірургічному відділенні МКЛ№11.
24 квітня 2002 року між позивачем та відповідачкою був укладений договір дарування квартири, яка належала позивачу.
Позивач пояснив, при укладенні договору дарування існувала домовленість, що він переоформлює право власності на відповідачку з правом його довічно проживання у квартирі, а вона в свою чергу надає йому допомогу із лікуванням.
Але відповідачка, в свою чергу, ніякої допомоги не надавала та у 2010 році намагалась виселити інваліда і подавала позови до суду з метою позбавлення його права користування житловим приміщенням.
З боку відповідачки так і не було зрозумілого пояснення, яке б спростовувало пояснення позивача та роз’яснювало причину укладення такого безоплатного дарування житла з боку позивача, та ще і під час лікування.
Київським районним судом м. Одеси визнано недійсним договір дарування та зобов’язано відповідачку повернути квартиру позивачу.