Головний зміст

yhfjry7tkyj50733Це під час участі у круглому столі на тему «Які зміни принесе судова реформа в дисциплінарну відповідальність суддів: експертне обговорення», зазначив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк відзначив докорінну зміну в підході до дисциплінарної відповідальності суддів згідно з розробленим проектом Закону України «Про Вищу раду правосуддя», окресливши кроки, які необхідно буде зробити для підготовки до реалізації таких процедур.
 
Водночас Голова Вищої ради юстиції зауважив, що притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності не повинно бути єдиним засобом вирішення проблем системи правосуддя, тому Вища рада правосуддя не має розглядатися як «каральний» орган.
 
За словами Голови ВРЮ, запропонований авторами законопроекту обсяг повноважень Вищої ради правосуддя дає змогу переорієнтувати діяльність цього органу з питання дисциплінарної відповідальності суддів на питання належної організації роботи судової системи.
 
«Притягнення суддів до відповідальності дає можливість лише точково впливати на судову систему, але лише через засоби дисциплінарної відповідальності неможливо навести лад в судовій системі», – сказав І.Бенедисюк.