Головний зміст

qrdbfnimПрезидент Петро Порошенко підписав Указ «Питання координації євроатлантичної координації» (№296/2016), яким утворив Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України, як допоміжний орган при Президентові. Про це повідомили на сайті Президента України. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Комісія створена з метою забезпечення координації заходів щодо інтеграції України у євроатлантичний безпековий простір, підвищення ефективності виконання пріоритетних завдань із досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО), у тому числі в рамках річних національних програм співробітництва Україна – НАТО.
 
Основними завданнями Комісії є проведення моніторингу, аналіз та оцінка стану діяльності, пов'язаної з виконанням завдань у сфері євроатлантичної інтеграції України і співробітництва з НАТО, зокрема діяльності центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, залучених до виконання річних національних програм співробітництва Україна - НАТО, індивідуальних програм, галузевих планів співробітництва з Організацією Північноатлантичного договору.
 
Комісія також готуватиме та вноситиме Президентові України пропозицій щодо розвитку співробітництва між Україною та НАТО, визначення шляхів та способів вирішення проблемних питань у сфері євроатлантичної інтеграції України, підвищення ефективності діяльності центральних органів виконавчої влади, інших державних органів щодо виконання завдань у зазначеній сфері, удосконалення нормативно-правової бази з питань співробітництва між Україною та НАТО.
 
Указом визначено, що до національної системи координації євроатлантичної інтеграції України входять центральні органи виконавчої влади, інші державні органи, діяльність яких пов'язана з виконанням завдань у сфері євроатлантичної інтеграції України і співробітництва з НАТО.
 
Цим актом також затверджено Положення про Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України та її персональний склад.
Указ приводить у відповідність попередні акти Президента України та набирає чинності з дня його опублікування.