Головний зміст

76ih567ikj013 липня 2016 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на підставі клопотання Генерального прокурора України прийнято рішення про відсторонення судді від займаної посади. Про це повідомили на сайті ВККСУ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Так, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності Комісія відсторонила Лазюка Сергія Володимировича від посади судді Дзержинського районного суду міста Харкова строком на два місяці.
 
 
Комісія відклала розгляд питання про відсторонення Пригунової Алли Борисівни від посади судді господарського суду міста Києва.
 
 
Довідково:
Суддя Лазюк С.В.
 
 
Суддя Лазюк С.В. обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої влади, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.
 
 
Суддя Пригунова А.Б.
 
 
Суддя Пригунова А.Б. обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 190, частиною першою статті 364, частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні від представника сторони у цивільній справі неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, заволодіння чужим майном шляхом обману за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому, з використанням наданої їй влади.