Головний зміст

mnhgfrewaznПрийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання допомоги на дітей померлого годувальника».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Законопроектом пропонується розширити коло осіб, що мають право на державну соціальну допомогу, дітьми віком до 18 років (тих, хто навчається -23 років) у разі смерті одного з батьків, що не набув права на пенсію, та надати право на одержання у зв’язку цим лише одного виду державної допомоги (за вибором).
 
 
Проектом також передбачається встановити розмір такої допомоги на кожну дитину на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних незалежно від доходу сім’ї.
 
 
Відповідні зміни пропонується внести до Закону «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам».
 
 
Водночас, проектом вносяться зміни до статті 1 Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» для надання можливості одержувати одночасно дві допомоги лише на дитину-інваліда - допомогу у зв’язку з інвалідністю та допомогу у зв’язку з втратою годувальника.
 
 
Проект Закону зареєстровано за №4668.