Головний зміст

gbyfktibyuvhgrfed14 липня 2016 року на засіданні дисциплінарної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України вирішувались питання про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. Про це повідомили на сайті відомства.

 

 

 

 

 

 


Комісія вирішила застосувати дисциплінарне стягнення до суддів Київського окружного адміністративного суду Балаклицького Андрія Івановича у виді тимчасового (на 6 місяців) та Лапія Сергія Миколайовича у виді тимчасового (на 4 місяці) відсторонення від здійснення правосуддя – з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням їх до Національної школи суддів для проходження курсу підвищення кваліфікації. В подальшому на суддів очікує кваліфікаційне оцінювання для підтвердження здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді. Стосовно судді цього ж суду Дудіна Сергія Олександровича дисциплінарну справу припинено.


Дисциплінарне стягнення у виді попередження Комісія застосувала до судді апеляційного суду Чернігівської області Карнауха Андрія Станіславовича.


Комісія припинила дисциплінарну справу стосовно судді Львівського апеляційного адміністративного суду Макарика Володимира Ярославовича.


Відкладено розгляд питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності Колупаєва Валерія Вікторовича – судді Корольовського районного суду міста Житомира.


За 50 зверненнями Комісія вирішила відмовити у відкритті дисциплінарних справ.
У зв’язку зі спливом строків Комісія відмовила у відкритті дисциплінарного провадження стосовно судді Березнівського районного суду Рівненської області Мельника Василя Ярославовича.

Припинено дисциплінарні провадження стосовно:
• Кучерявої Алли Володимирівни (обіймала посаду судді Дунаєвецького районного суду Хмельницької області);
• Мезіна Валерія Борисовича (обіймав посаду судді Білоцерківського міськрайонного суду Київської області);
• Усенка Василя Григоровича (обіймав посаду судді Київського апеляційного адміністративного суду).

Комісія відклала розгляд дисциплінарних проваджень стосовно:
• Коробенка Сергія Віталійовича – судді Солом’янського районного суду міста Києва;
• Цимбал Ірини Костянтинівни – судді Дарницького районного суду міста Києва;
• Дроздової Наталії Вікторівни – судді Голосіївського районного суду міста Києва;
• Кицюк Вікторії Сергіївни – судді Солом’янського районного суду міста Києва.