Головний зміст

584745Кабмін виконав одну із вимог Указу Президента щодо зарахування дітей загиблих учасників антитерористичної операції на сході України на навчання до вищих навчальних закладів за кошти державного бюджету. Про це заявив Представник Президента в Уряді, Перший заступник Глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук, коментуючи ухвалення Кабміном постанови про «Деякі питання вступу до ВНЗ окремих категорій громадян».

 

За словами Віталія Ковальчука, Кабінет міністрів виконав норму Указу Президента України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій окремим категоріям громадян».

«Відтепер, діти, батьки або один з батьків яких, загинули під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність, або померли внаслідок поранення або контузії, зараховуються на навчання до вищих навчальних закладів в межах обсягів державного замовлення», - зазначив Віталій Ковальчук.

На думку першого заступника Адміністрації Президента, виконання зазначеного Указу Президента значно посилить гарантії соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

«Президент провадить послідовну політику збільшення рівня соцзахисту українців і вітає кроки Кабінетом Міністрів у напрямі виконання зазначеного Указу. На думку Президента це значно посилить відповідальність Держави перед її захисниками та сприятиме покращенню загального рівня соціального забезпечення наших громадян», - підсумував Віталій Ковальчук.