Головний зміст

jhgijfdhtgyrtdПрезидент Петро Порошенко доручив Прем’єр-міністрові України Володимиру Гройсману та Голові Київської міської державної адміністрації Віталію Кличку вжити заходів з метою забезпечення належного громадського порядку та публічної безпеки.

 

 

 

 


«Забезпечення спокою та впевненості у своїй захищеності всіх громадян, які проживають і перебувають в Україні, має стати пріоритетним у діяльності Кабінету Міністрів України», - підкреслив Глава держави у листах до очільника Уряду та міського голови Києва.

Президент зазначив, що вчинення у центральній частині міста Києва у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб, зухвалого терористичного акту вимагає посилення заходів щодо протидії злочинності та підтримання публічної безпеки і порядку у столиці України та регіонах.

Глава держави наголосив на необхідності підвищення оперативності реагування на правопорушення шляхом використання технічних засобів контролю за ситуацією в громадських місцях та звернувся з проханням встановити у всіх обласних центрах, а за потреби – у містах та районних центрах, в місцях найбільш масового скупчення людей та на територіях, наближених до них, приладів і засобів зовнішнього контролю (відеоспостереження) із довготривалим збереженням записів.

У листі також вказано на необхідність посилення протидії неконтрольованому обігу зброї, вибухівки і боєприпасів.

«Події, що останнім часом відбуваються в Україні, свідчать про зростання терористичних загроз і різке погіршення криміногенної ситуації, що пов’язані як з неконтрольованим обігом зброї, вибухівки й боєприпасів всередині країни, так і з російською агресією, спрямованою на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації у державі», - підкреслив Петро Порошенко.