Головний зміст

9e517c1900d8c4270a29d8b688bff66926 липня 2016 року відбулося засідання дисциплінарної секції Вищої ради юстиції. У ньому взяли участь члени дисциплінарної секції: А. Лесько, В. Комков, А. Мірошниченко, А. Бойко. Відповідно до розпорядження Голови Вищої ради юстиції до роботи дисциплінарної секції залучено членів секції Вищої ради юстиції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад І. Бенедисюка, В. Беляневича, Н. Волковицьку, Т. Малашенкову, М. Гусака, О. Маловацького.
 
 
 
 
 
За результатами розгляду питань порядку денного під час засідання секції оголошено такі висновки.
 
1. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Беляневичем В.Е. за заявою Закревської Є.О. від 9 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Оболонського районного суду міста Києва Бевзенко Юлії Павлівни.
 
2. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Беляневичем В.Е. за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Дарницького районного суду міста Києва Кириченко Наталії Олексіївни.
 
3. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бенедисюком І.М. за заявами Середи М.Л. від 3 грудня 2014 року, Берка С.Т. від  9 грудня 2014 року та заступника Генерального прокурора України  Бачуна О.В. від 8 грудня 2014 року, що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва Мєлєшак Олени Вікторівни.
 
4. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бенедисюком І.М за заявами заступника генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року та  Горського М.А.  від  8 грудня 2014 року, прокурора Дарницького району міста Києва О. Надіда від 12 грудня 2014 року та Дідик Л.І. від 12 грудня 2014 року, що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішенняпро відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Дарницького районного суду міста Києва Набудович Ірини Олександрівни.
 
5. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Волковицькою Н.О. за заявами Середи М.Л. від 30 липня 2014 року, Горшколєпова Д.В. від 15 вересня 2014 року, Лісічкіна Є.С. від 12 грудня 2014 року, що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Харківського окружного адміністративного суду Лук’яненко Марини Олексіївни.
 
6. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Волковицькою Н.О. за заявами Горшколєпова Д.В. від 15 вересня 2014 року та Лісічкіна Є.С. від 12 грудня 2014 року, що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відкриття дисциплінарної справистосовно судді Харківського окружного адміністративного суду Зоркіної Юлії Володимирівни.
 
7. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Волковицькою Н.О. за заявою народного депутата України Продан О.В. від 22 серпня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справистосовно судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду Юркова Едуарда Олеговича.
 
8. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Волковицькою Н.О. за заявами заступника прокурора Шевченківського району міста Києва Р.Гавриша від 12 грудня 2014 року, Зеніч Н.О. від 11 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва Козятник Людмили Григорівни;  заяву Зеніч Н.О. стосовно суддів   Шевченківського районного суду міста Києва Козятник Людмили Григорівни та апеляційного суду міста Києва Беця Олександра Вадимовича залишити без розгляду.
 
9. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Гусаком М.Б. за заявами прокуратури Херсонської області від 12 грудня 2014 року, що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справистосовно судді Суворовського районного суду міста Херсона Головка Олександра Володимировича та суддів апеляційного суду Херсонської області Сажинова Владислава Володимировича, Шевцової Валентини Григорівни, Заіченка Володимира Леонідовича.
 
10. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Малашенковою Т.М. за заявами Середи М.Л., Філімонова К.Д., заступника прокурора Одеської області Т.Горностаєвої, що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Одеського окружного адміністративного суду Єфіменка Костянтина Сергійовича.
 
11. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Малашенковою Т.М. за завою прокурора Запорізької області О.Шацького, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді апеляційного суду Запорізької області Мульченка Вадима Владленовича.
 
12. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Малашенковою Т.М. за заявою прокуратури Дніпропетровської області, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Марущак Світлани Леонідівни.
 
13. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Малашенковою Т.М. за заявами Горшколєпова Д.В., прокуратури Одеської області, що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Одеського окружного адміністративного суду Іванова Едуарда Анатолійовича.
 
14. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Маловацьким О.В. за заявами народного депутата України Продан О.П., Генеральної прокуратури України, Середи М.Л., що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідкриття дисциплінарної справи стосовно судді Миколаївського окружного адміністративного суду Малих Оксани Володимирівни  та рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Одеського апеляційного адміністративного суду Вербицької Ніни Володимирівни, Кравченка Костянтина Володимировича, Федусика Андрія Григоровича.
 
15. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Маловацьким О.В. за заявою прокуратури Миколаївської області, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справистосовно судді Миколаївського окружного адміністративного судуМалих Оксани Володимирівни.
 
16. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мірошниченком А.М. за заявою Сави М.М., що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Кривошеєва Дмитра Арнольдовича.
 
17. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мірошниченком А.М. за заявою  в.о. прокурора Чернівецької області О.Іванюка, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно  судді Шевченківського районного суду міста Чернівці Смотрицького Володимира Георгійовича.
 
18. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мірошниченком А.М. за заявою голови ГС «Українська спілка Автомайдан» Михайловського А.В., що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідкриття дисциплінарної справистосовно судді Вишгородського районного суду Київської області Підкурганного Володимира Володимировича.
19. Розглянувши рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 18 листопада 2015 року № 3270/ДП-15, секціядійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції визнати порушення вимог щодо несумісності та внести подання Президентові України про звільнення з посад з підстав порушення вимог щодо несумісності судді Кіровського районного суду міста Донецька Жолтого Дениса Володимировича, судді Ленінського районного суду міста Донецька Клюєвої Анастасії Андріївни, судді Калінінського районного суду міста Горлівки Донецької області Мітькова Михайла Вячеславовича та судді Донецького окружного адміністративного суду Шумакової Юлії Володимирівни.
 
20. Розглянувши рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 10 листопада 2015 року № 3009/дп-15, секціядійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції визнати порушення вимог щодо несумісності та внести подання Президентові України про звільнення з посад з підстав порушення вимог щодо несумісності суддіБахчисарайського районного суду Автономної Республіки Крим Морозко Ольги Романівни, судді Джанкойського міськрайонного суду Автономної Республіки Крим Юрченка Станіслава Вікторовича, судді Євпаторійського міського суду Автономної Республіки Крим Нанарова Олексія Олександровича, судді Роздольненського районного суду Автономної Республіки Крим Бедрицької Марії Олександрівни, судді Совєтського районного суду Автономної Республіки Крим Бражніка Ігоря Сергійовича, судді Феодосійського міського суду Автономної Республіки Крим Алінкіної Аліни Вікторівни.
 
21. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргами Ковтуна В.В. від 2 та 3 липня  2014 року стосовно судді Вищого адміністративного суду України Білуги Сергія Володимировича, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції залишити вказані скарги без розгляду.
 
22. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргою Гончарової Н.О. від 11 червня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого адміністративного суду України Чумаченко Тетяни Анатоліївни.
 
23. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргою Рогальської Л.В., яка надійшла до Вищої ради юстиції 5 березня 2015 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддівВищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справСлинька Сергія Станіславовича, Вільгушинського Михайла Йосиповича, Колесниченка Володимира Миколайовича.
 
24. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за заявою директора СТОВ АФ ім. Т.Г. Шевченка О. Супруна від 2 лютого 2015 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідмову у відкритті дисциплінарної справистосовно суддів Вищого господарського суду України Селіваненка Володимира Павловича, Палія Валентина Валерійовича, Бенедисюка Ігоря Михайловича.
 
25. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргою Бондаренка С.М. від 11 березня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідмову у відкритті дисциплінарної справистосовно судді Вищого адміністративного суду України Ліпського Дмитра Володимировича, а стосовно судді Вищого адміністративного суду України Білуги Сергія Володимировича вказану скаргу залишити без розгляду.
 
26. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргою Шашла В.Є. від 12 листопада 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідмову у відкритті дисциплінарної справистосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Ізмайлової Тетяни Леонідівни.
 
27. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргою Кольчевої Л.Н. та Кольчева М.Л., яка надійшла до Вищої ради юстиції 30 жовтня 2014 року, стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Дербенцевої Тетяни Пилипівни, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції вказану скаргу залишити без розгляду.
 
28. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргою Нетреби П.О. від 17 червня 2014 року стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Амеліна Вячеслава Івановича, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції вказану скаргу залишити без розгляду.
 
29. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за скаргою Хряпова І.Б. від 30 березня 2016 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідмову у відкритті дисциплінарної справистосовно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Коротуна Вадима Михайловича, Мазур Лідії Михайлівни, Писаної Таміли Олександрівни; стосовно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Гвоздика Павла Олександровича, Нагорняка Володимира Анатолійовича вказану скаргу залишити без розгляду.
 
30. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за скаргою Цитовича Ю.М. та доповненнями до неї, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідмову у відкритті дисциплінарної справистосовно судді Вищого адміністративного суду України Стрелець Тетяни Геннадіївни.
 
31. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за скаргами Хухалєва Г.Є., Хухалєвої (Голубєвої) М.Є. та доповненнями до них, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідмову у відкритті дисциплінарної справистосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Мазур Лідії Михайлівни.
 
32. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за скаргою Рибіцької В.Д. від 20 січня 2016 року стосовно судді Вищого адміністративного суду України Білуги Сергія Володимировича, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції залишити вказану скаргу без розгляду.
 
33. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за скаргою Утенка С.В. від 15 вересня 2015 року стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Гвоздика Павла Олександровича, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції залишити вказану скаргу без розгляду.
 
34. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за скаргами Цуркан О.В. стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Гончара Віталія Петровича, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції залишити вказані скарги без розгляду.
 
35. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Нежурою В.А. за скаргою Марущак С.П. від 7 серпня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідмову у відкритті дисциплінарної справистосовно судді Вищого адміністративного суду України Головчук Світлани Володимирівни.
 
36. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Нежурою В.А. за скаргою Нечпая О.В. від 21 травня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідмову у відкритті дисциплінарної справистосовно судді Вищого адміністративного суду України Головчук Світлани Володимирівни.
 
37. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Нежурою В.А. за скаргою Дирявської В.А. та її представника Шолудька В.І., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідмову у відкритті дисциплінарної справистосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Завгородньої Ірини Миколаївни.
 
38. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Нежурою В.А. за скаргою Лаушкіної В.І. від 25 квітня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідмову у відкритті дисциплінарної справистосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Хопти Сергія Федоровича.
 
39. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Нежурою В.А. за скаргою захисника засудженого Бондаря С.В. – адвоката Огородника М.С. від 11 червня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення провідмову у відкритті дисциплінарної справистосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Наставного Вячеслава Володимировича.
 
40. Секція рекомендувала Вищій раді юстиції залишити без розгляду звернення  Міністерства юстиції України щодо наявності підстав для внесення подання про звільнення  судді апеляційного суду Луганської області Буханька Валерія Петровича у зв’язку з порушенням ним вимог щодо несумісності.
 
41. Секція відклала розгляд провадження щодо вимог законодавства про несумісність, відкритого за зверненням Міністерства юстиції України стосовно судді Печерського районного суду міста Києва Отрош Інни Олексіївни.