Головний зміст

IMG 6429 2«В липні цього року вийшов перший Вісник АССУ, який вмістив в себе велику кількість аналітичних статей та відомості щодо результатів діяльності асоціації», - повідомив прес-службі суду Голова Асоціації слідчих суддів України Сергій Анатолійович Чванкін.
 
 
 
 
 
 
 
 
Сергій Чванкін розповів наступне: «Громадська організація «АСОЦІАЦІЯ СЛІДЧИХ СУДДІВ УКРАЇНИ» була створена в грудні  2014 року  на базі Київського районного суду м. Одеси.
 
Ідея створення  даної  асоціації   з’явилась в мене  через  велику кількість практичних питань, які виникли з прийняттям  нового Кримінально процесуального кодексу   України   у 2012 р.   
 
Основною метою діяльності громадської організації є сприяння охороні прав, свобод і законних інтересів учасників кримінального провадження, як одного з його завдань, що здійснюється слідчими суддями шляхом швидкого, повного та неупередженого судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб.
 
На сьогоднішній день Асоціація налічує майже 300 членів – суддів  та працівників різних судів України, співробітників прокуратури, банківських установ, міліції, адвокатури, державних виконавців, які виявили бажання вступити в організацію.  Для нас важлива думка кожного з них!         
 
За досить невеликий термін діяльності нами було проведено чималу кількість засідань, круглих столів та відеоконференцій, під час яких розглядались найважливіші та найактуальніші питання  удосконалення українського законодавства та практичної роботи слідчих суддів. 
 
Кожна слушна пропозиція, висловлена членами Асоціації, була  нами ретельно  проаналізована, а згодом – надіслана  до наукових установ, судів різних інстанцій, адвокатських об’єднань для  її вивчення та всебічного обговорення. Тільки після отримання позитивних відгуків на свої пропозиції АССУ звертається до суб’єктів законодавчої ініціативи з проханням ініціювати  відповідні законодавчі зміни. Таким чином завдяки наполегливій праці членів Асоціації у Верховній Раді України  вже зареєстровано п’ять законопроектів з напрацьованими нами пропозиціями.
 
Я вірю, що разом та спільними зусиллями  ми зможемо вдосконалити українське законодавство та зменшити кількість суперечливих норм.»