Головний зміст

729 486 561d1164c2f93Одеська обласна рада звернулась до Верховної Ради України з поданням про перейменування села Матроська Ізмаїльського району Одеської області на село Матроска.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Згідно з даними офіційного обліку адміністративно-територіальних одиниць України в Ізмаїльському районі Одеської області обліковується населений пункт Матроська, який знаходиться на відстані 6 км від районного центру - міста Ізмаїл. В селі проживає 2530 осіб.
 
Перейменування села Матроська ініційовано Матроською сільською радою у зв’язку з тим, що при оформленні офіційних документів для мешканців цього населеного пункту (свідоцтв про народження, паспортів громадян України, технічних паспортів на будівлі, державних актів на землю тощо) використовується назва Матроска. У зв’язку з ситуацією, що склалась, жителі цього населеного пункту позбавлені можливості складання цивільно-правових угод, оскільки зазначена в документах назва населеного пункту не відповідає офіційному обліку адміністративно-територіальних одиниць Одеської області.