Головний зміст

kubnydnrtube028 липня 2016 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на підставі клопотання Генерального прокурора України прийнято рішення про відсторонення та продовження строку відсторонення суддів від займаної посади.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Так, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності Комісія відсторонила Пригунову Аллу Борисівну від посади судді господарського суду міста Києва строком на два місяці.
Комісія продовжила на місяць строк відсторонення:
  • Вовка Сергія Володимировича – від посади судді Печерського районного суду міста Києва;
  • Волкову Світлану Яківну – від посади судді Печерського районного суду міста Києва;
  • Вознюка Сергія Михайловича – від посади судді та голови Бориспільського міськрайонного суду Київської області.
Довідково:
 
Суддя Пригунова А.Б.
 
Суддя Пригунова А.Б. обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 190, частиною першою статті 364, частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні від представника сторони у цивільній справі неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, заволодіння чужим майном шляхом обману за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому, з використанням наданої їй влади.
 
Суддя Вовк С.В.
 
Рішенням Комісії від 04 квітня 2016 року Вовка С.В. відсторонено від посади судді Печерського районного суду міста Києва строком на два місяці, рішеннями Комісії від 03 червня та 01 липня 2016 року строк відсторонення продовжено на один місяць.
Суддя Вовк С.В. обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, – постановлення завідомо неправосудного рішення.
 
Суддя Волкова С.Я.
 
Рішенням Комісії від 14 червня 2016 року Волкову С.Я. відсторонено від посади судді Печерського районного суду міста Києва строком на два місяці
Суддя Волкова С.Я обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами першою та другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудних рішень у кримінальних справах.
 
Суддя Вознюк С.М.
 
Рішенням Комісії від 10 червня 2016 року Вознюка С.М. відсторонено від посади судді та голови Бориспільського міськрайонного суду Київської області строком на два місяці.
Суддя Вознюк С.М. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудної ухвали, якою звільнив засудженого за вчинення злочинів, один з яких є тяжким, від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі за станом здоров’я.