Головний зміст

8yjoij0160211123009nПроект Закону про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України (щодо стимулювання ринку електромобілів) зареєстровано в Верховній Раді України. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Законопроект передбачає тимчасове до 1 січня 2020 року, надання права платникам податків включити до витрат, дозволених до включення до податкової знижки вартість придбаних на території України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами, які вперше реєструється в Україні та звільняє від оподаткування акцизним податком операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України вищезазначених транспортних засобів. 
 
Законопроект розроблено з метою стимулювання ринку електромобілів в Україні, збільшення попиту на них серед населення та зменшення рівня споживання палива. В свою чергу це призведе до покращення екологічної ситуації в країні та імплементації європейських правових норм в Україні.
 
Основним завданням законопроекту є надання права покупцям автомобілів, оснащених електричними двигунами, компенсувати частину вартості такого авто за допомогою механізму податкової знижки, що дозволить знизити їх вартість для кінцевого споживача до 16 % та скасування акцизного податку з операцій з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України транспортних засобів, оснащених виключно електричним двигуном.