Головний зміст

 
 
thumbnail 20160805210543nСьогодні, 8 серпня 2016 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав наказ «Про першочергові організаційні заходи із забезпечення формування кадрового складу Генеральної інспекції».
 
 
 
 
 
 
 
 
 «Сьогодні ми підводимо підсумки підготовчого етапу створення Генеральної інспекції при Генпрокуратурі. Органу, який має наглядати над законністю дій прокурорів та слідчих усієї системи прокуратури, який має бути створений з нуля», - підкреслив Юрій Луценко.
 
Генеральний прокурор повідомив про створення конкурсної комісії, що складається з семи осіб, з яких п’ятеро - представники громадськості.
Також Генеральний прокурор пояснив, що йому на затвердження комісія має подати по одній кандидатурі на посаду керівника, двох заступників та членів Генеральної інспекції.
 
«Конкурс складається з пропозиції добровільно пройти тест на загальні навички IQ, а також на знання законодавства, яке готує наша академія. Кандидати, які найкраще складуть цей тест допускаються до співбесіди», - пояснив Юрій Луценко, зазначивши, що після цього комісія буде визначати переможців серед кандидатів.
Також він зазначив, що заробітна плата співробітників Генеральної інспекції буде вдвічі більша, ніж заробітна плата працівників органів прокуратури.
 
«Термін подачі заявок – з 10 серпня по 10 вересня. З 10 вересня запрацює комісія на чолі з двома достойними працівниками», - додав Юрій Луценко.
 
Під час підписання зазначеного наказу заступник Генерального прокурора Анжела Стрижевська повідомила, що наказ буде опубліковано на офіційному веб-порталі ГПУ, а комісія з добору кандидатів до Генеральної інспекції буде постійно інформувати про свої засідання і будь-яка інформація, яка буде стосуватись здобувачів цих посад, буде доведена до відома.