Головний зміст

   9 396x250Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України “Про внесення змін до статті 12 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.
 
 
 
 
 
 
 
 
Проект передбачає запровадження виплати компенсації за піднайом житла для військовослужбовців військової служби за контрактом у разі відсутності можливості їх розміщення у спеціально пристосованих казармах або сімейних гуртожитках.
«Відповідно до чинної редакції Закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», компенсація передбачена лише для військовослужбовців офіцерського складу та курсантів військових вузів, які мають сім’ї, – зазначив Міністр оборони Степан Полторак. – Відповідно до запропонованих змін, станом на сьогодні близько 16 тисяч сімей військовослужбовців-контрактників Збройних Сил зможуть отримувати грошову компенсацію за оренду житла».
За словами Міністра оборони, частиною реформи армії є професіоналізація, для чого, зокрема, необхідно покращувати умови проходження служби військових контрактників.