Головний зміст

1452583258566a8f75dc639На виконання вимог частини другої статті 23 Закону України "Про державну службу" Президент Петро Порошенко підписав Розпорядження "Про оголошення конкурсу на зайняття вакантних посад голів місцевих державних адміністрацій".
 
 
 
 
 
 
 
 
Станом на 8 серпня вакантними є посада голови обласної та 49 голів районних державних адміністрацій. Президентом України оголошено конкурс на одну вакантну посаду голови обласної та 10-ти голів районних державних адміністрацій.
 
Законом України "Про державну службу" посади голів місцевих державних адміністрацій віднесені до категорії "А". Проведення конкурсу на зайняття вакантних посад цієї категорії здійснює Комісія з питань вищого корпусу державної служби. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 № 490 утворено відповідну Комісію та затверджено її персональний склад. Організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Комісії здійснює центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері державної служби.
 
З метою якісного опрацювання документів на зайняття вакантних посад державної служби категорії "А", організації проведення тестування та інших конкурсних етапів, Голова Національного агентства з питань державної служби звернувся до Президента з проханням розглянути можливість оголошення конкурсів з урахуванням рівномірного розподілу навантаження на Комісію.
 
Виходячи з вищевикладеного, Глава держави прийняв рішення про оголошення конкурсу на частину вакантних посад відповідно до їх алфавітного розташування.