Головний зміст

mJ x57mBlYДиректор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник вважає, що на перехідний період в країні потрібно створити спеціалізовані антикорупційні суди, у зв’язку з тим, що зараз на суди впливають не тільки хабарами. «Приходять батальйони, люди і суди приймають не виважені рішення», - сказав він на прес-конференції у Львові.
 
 
 
 
 
 
 
За словами Ситника, ще в лютому поточного року він не був прихильником створення таких судів, оскільки вважав, що достатньо буде очистити суддівську гілку влади і зробити суди незалежними.
 
«Зараз ми побачили, що є певний спротив нашим справах, і немає вироків. Вироки є тільки по тим справам, де фігуранти пішли на співпрацю, а там, де ведеться процесуальна боротьба, ми відчуваємо опір судової системи», - сказав директор НАБУ.
 
У такому випадку НАБУ «ризикує накликати на себе критику, що закрили сотню людей, а жодного вироку немає».
 
«Створення антикорупційних судів, які будуть слухати справи про корупцію, дасть можливість зрушити з місця ці справи, і дасть можливість показати, що в Україні є справедливість», - підкреслив Артем Ситник.
 
Він також заявив, що за його особистим відчуттям, чим більше НАБУ працює, «тим більше отримує опір, починаються незрозумілі спроби провести в НАБУ обшук, кримінальні виробництва, спроби дискредитації новостворених органів».
 
При цьому Артем Ситник підкреслив, що детективів Бюро така ситуація не зупинить, «а тільки додатково мотивує».
 
Джерело: http://www.segodnya.ua/