Головний зміст

 
 41001 У ВРУ зареєстровано Проект Закону про внесення зміни до статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".
 
 
 
 
 
 
 
Закладені в законопроекті норми передбачають усунення соціальної несправедливості, яка існує в частині надання військовослужбовцям права на отримання грошової компенсації за піднайом (найом) жилого приміщення. Відповідно до чинної редакції статті 12 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” така компенсація передбачена лише для військовослужбовців офіцерського складу та курсантів вищих військових навчальних закладів.
 
 
Разом з тим у зв’язку з недостатньою кількістю спеціально пристосованих казарм та сімейних гуртожитків, в яких повинні розміщуватись військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом, значна кількість цієї категорії військовослужбовців змушена вирішувати житлове питання за рахунок власних коштів та можливостей.
 
 
Із затвердженням нової редакції воєнної доктрини України та збільшенням чисельності Збройних Сил України до 250000, що визначено Законом України “Про чисельність Збройних Сил України”, будуть розгорнуті нові військові частини у місцях, де відсутній житловий фонд, у зв’язку з чим питання надання грошової компенсації набуває ще більшої актуальності.
 
 
Запровадження відповідної компенсації як гарантії соціального захисту сприятиме комплектуванню військових частин та підрозділів Збройних Сил України зазначеною категорією військовослужбовців, особливо в місцях розгортання нових військових частин.