Головний зміст

584745Кількість іноземців, які проходять службу у Збройних Силах України, не перевищує 100 осіб.
Про це вчора, 16 серпня, під час брифінгу у прес-центрі Міністерства оборони повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління персоналу – заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Талалай.
 
 
 
 
 
«На строкову військову службу іноземці та особи без громадянства не призиваються.  Дана категорія людей має право лише укладати контракт. Що стосується  порядку цифр – то це менше 100 чоловік», — сказав генерал-майор Володимир Талалай.
Він нагадав, що чинним законодавством України унормовано порядок прийняття на військову службу іноземців та осіб без громадянства. Зокрема,  розроблено та введено в дію Положення про проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства” (Указ Президента України №248 від 10.06.2016). Ще один нормативний документ, наказ  ГШ ЗС України від 24.12.2015 № 507, визначає перелік посад, на які не можуть призначатися іноземці або особи без громадянства.
«Обмеження щодо посад,  на які можуть призначатися іноземці або особи без громадянства,  розповсюджуються лише на ті посади, які пов’язані із допуском до державної таємниці», — наголосив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління персоналу – заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України.
 Він підкреслив, що у Збройних Силах України не створюються окремі військові підрозділи, які комплектуються виключно з числа іноземних громадян. Всі іноземці проходять службу, в тому числі в зоні АТО, пліч-о-пліч з українськими військовослужбовцями.