Головний зміст

1395411037 vz 09 d0a1d182d180d0b0d0bdd0b8d186d0b0 2 d098d0b7d0bed0b1d180d0b0d0b6d0b5d0bdd0b8d0b5 0001Перші результати судової реформи будуть видні після оновлення складу Верховного Суду України (ВСУ). Про це заявив глава Міністерства юстиції України Павло Петренко, відповідаючи на питання своїх передплатників у соціальній мережі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Парламент прийняв пакет законів, які запускають судову реформу. Реальні перші відчутні зміни, які українці зможуть побачити практично як результат, будуть після того, як запрацює новий Верховний суд. Який буде заново сформований через публічні конкурси, куди можуть прийти і адвокати, і вчені, і зовсім нові люди », - повідомив П.Петренко. 
Він також додав, що новий Верховний Суд України повинен бути сформований протягом шести місяців, починаючи з кінця вересня.
 
 
«Той закон, який вступає в силу в кінці вересня, це зміни до Конституції в частині правосуддя і новий закон про судоустрій, які вступають в силу в кінці вересня, чітко визначають, що протягом шести місяців, починаючи з кінця вересня, повинен бути сформований через публічні конкурси новий Верховний суд і протягом трьох років повинні бути сформовані абсолютно нові апеляційні суди », - підкреслив він.
 
 
За словами П.Петренко, після формування нового складу ВС будуть відчутні зміни, оскільки Верховний суд зможе скасовувати відверто незаконні рішення, а також залучати до відповідальності суддів, які ці рішення приймають.
 
 
«Я переконаний, що після формування нового складу Верховного суду буде перший відчутний сигнал всій судовій системі, яка буде в процесі набору нових людей, про те, що так як було раніше, точно не повинно бути ... Верховний суд зможе скасовувати відверто незаконні рішення і звернутися до притягнення до відповідальності судді, який приймає незаконні рішення. Перший поштовх відбудеться з початком наступного року, коли ми отримаємо новий Верховний Суд », - додав він.
 
Джерело: Юридична практика