Головний зміст

Handicapped Accessible sign.svg19 серпня 2016 року відбулося виїзне засідання – семінар учасників Програми Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» «Право на справедливий суд для осіб з обмеженими можливостями».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У семінарі взяли участь представники секретаріату Вищої ради юстиції: завідувач відділу представництва інтересів Вищої ради юстиції в судах Ольга Белінська та головний спеціаліст сектору технічного забезпечення та захисту інформації від витоку технічними каналами Олександр Брусенцов.
Програма Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» «Право на справедливий суд для осіб з обмеженими можливостями» була започаткована на виконання Указу Президента України від 20 травня 2015 року № 276/2015 «Про стратегію реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки» та схвалена рішенням Ради суддів України від 5 червня 2015 року № 54.
Зокрема, Програма передбачає облаштування приміщень судів інформаційно-платіжними комплексами самообслуговування з метою покращення доступу до правосуддя, забезпечення рівних прав для всіх категорій громадян та інтеграції сучасних інформаційних технологій в роботу судів, а також для сплати громадянами безпосередньо в приміщеннях судів судового збору та адміністративних стягнень за вчинені адміністративні правопорушення.
Під час виїзного засідання відбулася презентація адаптованої моделі інформаційно-платіжних програмно-технічних комплексів самообслуговування (ІППТКС) на виробничих потужностях технічного партнера Програми ТОВ «Пласіс».
Голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» Олександр Вознюк презентував ІППТКС, який можна використовувати всім відвідувачам суду, в тому числі особам з обмеженими можливостями, для сплати судового збору та стягнень у справах про адміністративні правопорушення. Після офіційної презентації та оформлення належної документації такі термінали планується поставити у приміщеннях судів не лише столиці, а й усіх областей України.
 
Учасники семінару змогли протестувати ІППТКС, надати свої пропозиції та зауваження щодо поліпшення його роботи для максимальної зручності користувачів. Такий пристрій значно полегшить сплату судових платежів для всіх категорій осіб, що звертаються до суду або ж виконують судові рішення.