Головний зміст

 
072Постановою Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2015 р. № 244 передбачено утворення Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти як постійно діючого колегіального органу з питань реалізації державної політики у сфері забезпечення якості вищої освіти.
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідно до Закону України «Про вищу освіту», до складу Нацагентства мають увійти 25 членів: 13 представників вищих навчальних закладів (9 - від ВНЗ державної форми власності, 1 - від комунальної, 3 - приватної), 2 представники від студентів, 3 - від об’єднань організацій роботодавців, 2 - від НАНУ і по одному від галузевих академій.
Нагадаємо, що до повноважень Нацагентства входить формування вимог до системи забезпечення якості вищої освіти, розробка положення про акредитацію освітніх програм, проведення ліцензійної експертизи щодо можливості видачі ліцензії на провадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти та інше.
 
 
Вчора, 31 серпня, Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою призначив Сергія Храпатого керівником секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.
Новопризначений керівник секретаріату, який був обраний членом Нацагентства, вже зараз розпочне роботу та займатиметься вирішенням усіх юридичних питань, пов’язаних зі створенням юридичної особи «Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти».
 
 
 
Згідно із Законом «Про вищу освіту» Нацагентство складається з 25 осіб. Для того, щоб воно у повному складі приступило до роботи, Уряд дав доручення Міністерству освіти і науки України провести довибори 2 членів Нацагентства.
Планується, що довибори відбудуться впродовж найближчих двох тижнів, а Уряд оперативно затвердить новий склад у кількості 25 членів, як і передбачено Законом «Про вищу освіту».
Нагадуємо, що 27 липня 2016 року на засіданні Уряду було прийнято дві постанови, що врегульовували необхідні питання, пов’язані з початком роботи Нацагентства – внесли зміни до його статуту, затвердили персональний склад, визначили граничну чисельність та штатний розпис.