Головний зміст

dokument123Статус свідоцтва визначається відповідністю до затвердженого зразка, а не підпримством-виготовником документу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
В зв'язку з коментарями в окремих ЗМІ щодо зразка свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю повідомляємо, що такий зразок затверджений рішенням Ради адвокатів України.
 
 
Відповідно до статті 55 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», Положення про Раду адвокатів України, прийнято рішення РАУ №272 від 17 грудня 2013 року “Про затвердження зразка та опису свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю”.
 
 
 
 
 
Водночас, видані Радою адвокатів м. Києва свідоцтва протягом тривалого часу мали істотні відмінності від затвердженого зразка та опису.
 
 
 
В окремі періоди відбувалася видача адвокатам м. Києва паперових свідоцтв у вигляді книжки (старий зразок, який не використовується із 2013 року).
 
 
 
Наголошуємо на тому, що Ради адвокатів регіонів зобов”язані використовувати затверджений зразок документів. Використання різних зразків таких документів не передбачається і розцінюється як невиконання рішень вищих органів адвокатського самоврядування. А свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, видані без дотримання затверджених РАУ зразка та опису, не є документами, що підтверджують право особи на зайняття адвокатською діяльністю.
 
 
 
Принциповим є саме дотримання всіх вимог до самого документу, а не місце, де він виготовляється. Обрання підрядника для виконання таких робіт є предметом вільного вибору Ради адвокатів регіону. Наразі документи друкуються на розсуд Рад адвокатів регіонів.