Головний зміст

dokuments2У Мін’юсті відбулося фінальне обговорення положень законопроекту про внесення змін до профільного законодавства у сфері реєстрації бізнесу та нерухомості.
Які ж нововведення  нововведення  чекатимуть на  бізнес і громадян?
 
 
 
 
 
 
 
 
1. Посилення кримінальної відповідальності як заявника, так і реєстратора та зацікавленої у вчиненні незаконної реєстраційної дії особи. Адміністративна відповідальність теж стане жорсткішою.
 
 
2. Електронний цифровий підпис надаватиметься виключно за особистої присутності підписантів, зокрема посадових осіб підприємств. Таким чином у Міністерстві планують попередити випадки, коли сторонні особи отримували ЕЦП без відома директорів та головних бухгалтерів й в подальшому використовували для позбавлення бізнесу накопиченого податкового кредиту, відшкодування ПДВ й несанкціонованого перерахування грошових коштів.
 
 
 
3. Ускладниться процедура відкриття нового розділу у реєстрі нерухомості та припиниться існування паралельно двох розділів у Реєстрі.
 
 
4. Підписи голови, секретаря або учасників зборів на протоколі та на установчих документах при внесенні змін будуть посвідчуватись нотаріально.
 
 
5. Термін подання скарги до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації подовжиться з 30 до 60 днів.