Головний зміст

182858У Верховній Раді України відбулася презентація пілотного проекту «Електронна Погоджувальна рада», який повинен  дозволити перевести в електронний формат процес формування порядку денного засідань парламенту. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Як зазначив перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради Володимир Слишинський: "проект дозволить комп’ютеризувати процес формування порядку денного засідань парламенту, а також сприятиме пришвидшенню організації цього процесу та зменшенню «корупційного впливу» на нього". При цьому В.Слишинський підкреслив, що зовнішнє втручання в систему є абсолютно неможливим.
 
 
За словами Першого заступника Керівника Апарату, систему можна використовувати також при проведення комітетських та фракційних заходів. За його словами, передбачається доступ до неї журналістів, які висвітлюють діяльність парламенту, та подальше поглиблення і розширення системи.
 
 
Слишинський також повідомив, що перші засідання Погоджувальної ради нової, п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання, відбуватимуться водночас в старій і новій формі.
 
 
Керівник Управління комп’ютеризованих систем Апарату Верховної Ради України Олексій Сидоренко звернув увагу присутніх на те, що пілотний проект було здійснено в рамках рекомендацій Європейського парламенту щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України, затверджених відповідною парламентською постановою.
 
 
Він також поінформував присутніх, що з кінця вересня поточного року запрацює Портал громадського обговорення законопроектів, і висловив сподівання, що «всім сподобається робота у новому високотехнологічному середовищі».