Головний зміст

ce27ee0b28abba1503f95b71f0242dc2Комітет захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності закликає адвокатів вийти зі складу громадських рад правоохоронних органів на знак протесту проти порушення їхніх професійних прав.
 
 
 
 
 
 
 
Таке рішення ухвалено під час відкритого засідання комітету.
“Звернутись до Народних депутатів України, які є адвокатами щодо негайного внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України в частині посилення гарантій адвокатської діяльності, - ідеться у повідомленні Комітету.
 
Пропозицію провести такий демарш вніс заступник Голови комітету Євген Солодко.
 
 
“Я пропоную колегам відкликати всіх наших представників з громадських рад усіх силових структур. Ми там не потрібні. Вони нас просто не чують. У Генеральній прокуратурі громадська рада не збирається близько півроку, у раді НАБУ ми там номінально, щоб показати, що дотримано квоту представництва. Ми маємо зробити демарш і вийти з громадських рад усіх силових органів”, - сказав адвокат.
 
 
 
Члени комітету мають намір звернутись до народних депутатів України, які є адвокатами, щодо негайного внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України в частині посилення гарантій адвокатської діяльності.
 
 
Комітет за підсумками обговорення проблеми порушень прав адвокатів та конкретних випадків вирішив також ініціювати питання про внесення змін до ч.2 ст. 6 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».
 
 
Комітет рекомендував Радам адвокатів регіонів під час проведення семінарів з підвищення кваліфікації приділяти особливу увагу діям адвокатів під час проведення у них обшуку.
 
 
Джерело:http://unba.org.ua/