Головний зміст

123kjljgdfУряд затвердив план заходів з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права. До 1 жовтня 2016 року мають бути розроблені відповідні галузеві та регіональні плани.
 
 
 
 
 
 
 
 
Документом, зокрема, передбачено проведення у навчальних закладах Всеукраїнського уроку “Права людини”, науково-практичних конференцій, семінарів, зустрічей за круглим столом, дискусій, лекцій та бесід з працівниками підприємств, установ та організацій. Також заплановано забезпечення через мережу громадських приймалень та юридичних клінік надання безоплатної первинної правової допомоги населенню з питань реалізації і захисту прав людини. Буде проведено і Міжнародний правничий конкурс імені В. М. Корецького та ще цілу низку заходів.
 
 
 
 
Прийняття розпорядження Кабінету Міністрів від 31 серпня 2016 р. № 627-р сприятиме якісній організації та проведенню заходів, спрямованих на захист прав і свобод людини й громадянина, проголошених Конституцією України, позитивно вплине на правову інформованість населення з питань прав людини; сприятиме формуванню позитивного іміджу України на міжнародному рівні, стане черговим етапом розвитку національної правової традиції.