Головний зміст

1444368013 72a3g5fyx49ze0b8dc611410108912Як запевняють в Кабміні, зміни мають зменшити корупційні ризики. Але разом з тим можуть заплутати систему розгляду звернень.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Зміни передбачено постановою «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру».
 
 
За новими правилами у разі, якщо технічна документація подана в одному районі, то її розгляд може відбутись у іншому регіоні країни — відповідно до вибору автоматизованої системи.
 
 
Наприклад, пояснюють в Кабміні, документацію було подано в Чернігівській області, а потім вона в електронній формі пересилається до Полтавської. В Уряді запевняють, що таким чином боротимуться з виявами корупції, адже особа, що подала документи не зможе вплинути чиновників. Та й посадовці зв’язку з такою особою не матимуть. Головне, в процесі пересилання документів не виникло плутанини та затягування роботи.
 
 
 
 
 
 Джерело: юридична газета