Головний зміст

07f76d208e5030ed1785c4a4b6e9958eРада з питань судової реформи прийняла рішення схвалити проект Закону «Про Вищу раду правосуддя» і після технічного та редакційного доопрацювання направити його Главі держави для подальшого внесення на розгляд парламенту.
 
 
 
 
 
 
 
 
Координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов наголосив, що наразі судові реформатори працюють над створенням імплементаційного законодавства, необхідного для реалізації конституційних новацій у частині правосуддя, які набирають чинності 30 вересня цього року: розробкою проектів законів «Про Вищу раду правосуддя» і «Про Конституційний Суд України».
 
 
Нагадаємо, що 7 вересня ц. р. Рада з питань судової реформи та Департамент правосуддя та правового співробітництва Ради Європи проведуть публічне експертне обговорення проекту Закону України «Про Вищу раду правосуддя» та висновку експертів Ради Європи щодо зазначеного законопроекту, а 8 вересня Рада спільно із Координатором проектів ОБСЄ в Україні проведе відкриту дискусію з приводу проекту Закону України «Про Конституційний суд України».
 
 
Як зазначають у ВРЮ, після завершення роботи над основними імплементаційними проектами Рада з питань судової реформи має на меті комплексно удосконалити процесуальні кодекси, Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та законодавство про юридичну освіту.
 
 
 джерело: http://yur-gazeta.com/